Financiering vastgoed in Griekenland

Een huis kopen in Griekenland is op dit moment een erg slimme zet. De economie groeit, maar de huizenprijzen staan nog relatief laag. De financiering van uw vastgoed hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij helpen u graag ontdekken welke mogelijkheden u heeft om een pand te kopen in Griekenland.

Vakantiebestemming Griekenland: een mooie investering

Griekenland heeft heel wat troeven. Het is een warm, zonnig land met een mooie natuur, een rijke geschiedenis, een bruisend nachtleven en nog zoveel meer. Bovendien is het nu hét moment om te investeren in vastgoed. Zo kunt u genieten van zonnige vakanties op uw eigen stukje paradijs.

Financiering van uw vastgoed: diverse opties

De rente op uw spaarboekje brengt amper iets op en van vastgoed kunt u huuropbrengsten genereren. Het spreekt voor zich dat de financiering samenhangt met wat uw inkomsten en uitgaven zijn. U kunt bijvoorbeeld een voorschot opvragen van uw opgebouwd pensioenkapitaal. Dat kan, indien u een IPT, POZ, groepsverzekering of WAPW heeft. Hoe het precies in z’n werk gaat, leggen we u met plezier persoonlijk uit.

Een voorschot op uw pensioen

Als bestuurder van een onderneming of zelfstandige zonder vennootschap heeft u nu al een fiscaal voordeel als u uw pensioenkapitaal aanwendt. Dat komt omdat u een aankoop van vastgoed kan financieren met vennootschapswinsten. Uw onderneming legt voor u een pensioenkapitaal aan, waarvan u een voorschot krijgt om in persoonlijke naam te investeren.

IPT voor zelfstandigen

Een individuele pensioentoezegging (IPT) is de meest fiscaalvriendelijke manier om de financiering van vastgoed in Griekenland te voltrekken. Hoe het werkt? Als onderneming kunt u voor uw bestuurders, op basis van het jaarlijkse brutoloon, een pensioenvoorziening aanleggen. Ook een zelfstandige zonder vennootschap kan beroep doen op het aanvullend pensioen dat hij of zij heeft opgebouwd. 

Herbeleggen

Wanneer een onroerend goed, dat eigendom is van een Belgische onderneming, verkocht wordt, kunnen aandeelhouders herbeleggen, bijvoorbeeld in Grieks vastgoed. Zo kunnen ze de herbeleggingsverplichting op een waardevolle manier verzilveren. Dit moet wel in overeenstemming zijn met de beroepsdoeleinden van de Belgische vennootschap.

IPT voor werknemers

Een onderneming kan voor werknemers een investering plannen via een groepsverzekering. Dat kunt u eventueel zelf aanvullen met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers (VAPW) via Tak 21 en 23. Als u vervolgens een deel van het kapitaal al eerder wil aanwenden, kunt u daar via de groepsverzekering beroep op doen.

Wilt u weten hoe u uw droomhuis kunt financieren?

Kriebelt het om uw eigen vakantiehuis te kopen in Griekenland?  We kunnen samen met u discreet uw financiële situatie bekijken om een financiële strategie op te stellen. Contacteer ons voor persoonlijk advies.

Neem contact op

Enkel telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag tussen 09:00 en 11:15 uur

Advocatenkantor Adlaw - Contact
Logo-Adlaw - kleur

Vragen over onze diensten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.